Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ KAI ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ TZAMI ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ…;



Τζάκι που καπνίζει



Αγαπητοί φίλοι , από τις αναφορές που κάνετε προς την εταιρία μας μέσω των social media αλλά και από δεκάδες e mail τα οποία έχω λάβει προσωπικά από πολλούς από εσάς , έχω ξεχωρίσει δύο πολύ συχνές ερωτήσεις τις οποίες και θεωρώ πολύ σημαντικές μιας και μας απασχολούν καθημερινά όλους…

         



  
  Όλη αυτή η «κίνηση» γύρω από αυτά τα δύο ερωτήματα με έκανε να γράψω και το συγκεκριμένο άρθρο για όλους εσάς.


- ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ;

Τα σημερινά σπίτια, καθώς σύγχρονα , διαθέτουν στην πλειοψηφία τους αεροστεγή παράθυρα και αεροστεγείς πόρτες. Όλα τα παραπάνω δεν επιτρέπουν την είσοδο αέρα μέσα στο σπίτι , ο οποίος είναι απαραίτητος για την αναπλήρωση του αέρα που αφαιρεί το τζάκι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.

Επίσης η υποπίεση την οποία δημιουργούν οι σύγχρονοι και πολύ ισχυροί αποροφητήρες στο σπίτι, έχει ως αποτέλεσμα ο καπναγωγός του τζακιού να εισάγει αντί να εξάγει αέρα. Έτσι το τζάκι δεν ‘τραβάει’ και κατά συνέπεια καπνίζει.

Λύση στα παραπάνω υπάρχει και μάλιστα είναι και πολύ απλή. Αρκεί να αφήνετε πάντα ανοικτή την περσίδα αναπλήρωσης αέρα ή να ανοίξουμε λίγο κάποιο παράθυρο, κατά προτίμηση αυτό της κουζίνας, ώστε ο αέρας που αφαιρούν αποροφητήρας και τζάκι να αναπληρώνεται διαρκώς.

Επίσης πρέπει να καθαρίζετε την καπνοδόχο ανελλιπώς. Μία φορά τον χρόνο είναι απαραίτητη , ώστε να μη φράζει από την καπνιά. Να ελέγχετε την καπνοδόχο για τυχόν φωλιές πουλιών, οι οποίες την φράσσουν εμποδίζοντας τελείως την απαγωγή του καπνού.

Τέλος φροντίστε σε μία ακτίνα 8-10 μέτρα από την κατάληξη της καμινάδας σας να μην υπάρχουν φυσικά ή τεχνητά εμπόδια διότι αυτά δημιουργούν στροβιλισμούς και σίγουρα με κάποιο συγκεκριμένο αέρα θα γυρίσουν τον καπνό της εστίας σας και πάλι μέσα στο σπίτι σας.

Το μότο μας είναι «Το τζάκι χρειάζεται αέρα»

- ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ;


Αν το τζάμι της εστίας σας μαυρίζει συχνά θα πρέπει να ελέγξτε την ποιότητα των ξύλων τα οποία χρησιμοποιείτε αποφεύγοντας τα χλωρά ή βρεγμένα τα οποία πάντα δημιουργούν προβλήματα λόγω της αυξημένης υγρασίας τους. Το ξερό ξύλο είναι ιδανικό αφού πέρα  του ότι δεν λερώνει , όπως έχουμε ξαναπεί έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση.

Επίσης το ξύλο του πεύκου , του ελάτου και γενικά τα κωνοφόρα δέντρα λόγω του ρετσινιού που περιέχουν εντείνουν  το πρόβλημα οπότε είναι καλό να τα αποφεύγουμε.

Προσοχή θέλει και η υποπίεση όπως προαναφέραμε αφού αν το τζάκι καπνίζει το τζάμι σίγουρα θα λερώνεται.

Τέλος η συντήρηση της εστίας είναι η πλέον σημαντική αφού η ομαλή λειτουργία της εστίας είναι ο νούμερο ένας λόγος για την καθαριότητα της. Τα κορδόνια πρέπει να αλλάζουν κάθε 1-2 χρόνια ανάλογα πάντως και με την χρήση η οποία γίνεται.

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες . Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε απορία σας και πάντα θα προσπαθεί να συμβουλεύει όλους εσάς για οτιδήποτε έχει να κάνει με τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης και τα παρελκώμενά τους.





Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου