Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γιατί λέμε όχι στο πετρέλαιο…



              
            Αν κάποιος σας έλεγε πως ζούμε στην χώρα του πετρελαίου αν μη τι άλλο θα τον αποκαλούσατε τρελό. Η Ελλάδα λοιπόν από ότι φαίνετε δεν έχει καμία σχέση ούτε κανένα συμφέρον από την παραγωγή ή την κατανάλωση του μαύρου χρυσού (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) . Το πετρέλαιο λοιπόν όπως και πολλά άλλα ξενόφερτα αγαθά δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ελληνική οικονομία και μάλλον κάνει το αντίθετο αφού κάθε χρόνο δισεκατομμύρια Ευρώ φεύγουν από την χώρα μας με προορισμό χώρες με μεγάλη δύναμη στο πετρελαϊκό εμπόριο.


            Πετρέλαιο και βενζίνη στα αυτοκίνητα μας , στα καράβια μας , στα αεροπλάνα μας … ακόμα και στα σπίτια μας. Η Ελλάδα έμεινε πίσω και σε αυτό τον τομέα , την στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος κινούταν με γοργούς ρυθμούς προς την απεξάρτηση από το πετρέλαιο τουλάχιστον όσο αφορά τον τρόπο θέρμανσης του. Η Ευρώπη χρησιμοποιεί σχεδόν στο σύνολο της φυσικό αέριο , πέλετ , ξύλο ακόμα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , εμείς όμως παραμένουμε πιστοί στις ίδιες πρακτικές τόσα χρόνια υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των λίγων. Χωρίς κάποιο όφελος χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις τσέπες των λίγων…

            Πως θα σας φαινόταν λοιπόν αν κάποιος σας έλεγε ότι , με ένα μαγικό ραβδί , η χώρα αυτή θα μπορούσε να αποκτήσει ένα εντελώς διαφορετικό καθεστώς στον τομέα της θέρμανσης και να αξιοποιήσει τις δικές της δυνατότητες για να θερμανθεί; Ένα καθεστώς το οποίο θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας , επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας , εισοδήματα για συμπολίτες μας ακόμα και για πολλούς από εσάς οι οποίοι διαβάζετε αυτό εδώ το άρθρο. Και πως ακόμα θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι δεν χρειάζεται «μαγικό ραβδί» παρά θέληση , πλάνο και οργάνωση…

Ακριβό πετρέλαιο
            Όλα τα παραπάνω δεν είναι δα και κανένα τόσο φανταστικό σενάριο αφού η χώρα μας διαθέτει τρομερές δυνατότητες πάνω στον τομέα τη θέρμανσης τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε πρώτες ύλες. Η ελληνική βιομηχανία αναπτύσσεται μέρα με την ημέρα , ελληνικά εργοστάσια πλέον παράγουν ενεργειακά τζάκια , σόμπες , σωλήνες , υδραυλικά υλικά ακόμα και καμινάδες τύπου INOX. Από την άλλη ο Έλληνας κατά βάση είναι αρκετά συνυφασμένος με την ιδέα του ξύλου σαν καύσιμη ύλη. Από τους παππούδες μας έχουμε όλοι μια εικόνα με ένα τζάκι ή μία στόφα πάντα να καίει στο βάθος.

            Η κρίση φέρνει αλλαγές σε όλους τους τομείς , δεν θα μπορούσε να μην επιφέρει αλλαγές και στον τομέα της θέρμανσης. Το πετρέλαιο είναι είδος πολυτελείας και ο μόνος τρόπος να ζεσταθούμε είναι η μεταστροφή μας σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. 

            Πέρα του προσωπικού οφέλους η αντικατάσταση του πετρελαίου με ξύλο, πέλλετ ,πυρήνα και πολλά άλλα υλικά τα οποία παράγονται στην Ελλάδα , θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας , θα ενισχύσει την τοπική οικονομία κάθε περιοχής αφού τα χρήματα αν μη τι άλλο θα παραμένουν σε ελληνικά χέρια και θα προστατεύσει το περιβάλλον.  

            Η εταιρία μας στηρίζει όσο περισσότερο μπορεί την ελληνική οικονομία και καλεί και όλους εσάς τους φίλους της να κάνετε το ίδιο. Πρέπει όλοι μας να πούμε όχι στα τεράστια συμφέροντα που εξυπηρετούν μόνο τους λίγους και δεν προσφέρουν τίποτα σε αυτόν εδώ τον τόπο. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.  Είναι ο μόνος τρόπος για ένα καλύτερο αύριο.




Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου