Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Έλληνας της τελευταίας στιγμής



Ο Έλληνας της τελευταίας στιγμής



Είναι γνώριμο σε όλους μας ότι σαν λαός , σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς , είμαστε λίγο πιο «χαλαροί» σαν άνθρωποι. Οι ρυθμοί μας είναι πιο χαμηλοί (προσωπικά για μένα είναι θετικό αυτό). Λίγο το ελληνικό ταπεραμέντο λίγο αυτός ο υπέροχος ήλιος , ο οποίος δεν μας αφήνει σε ησυχία , λίγο τα γονίδια τα οποία κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας , να μας έχουν κάνει να βλέπουμε τα πράγματα με μια πιο χαλαρή ματιά.


Ακούω συχνά σε πολλά θέματα για τον «Έλληνα της τελευταίας στιγμής» ο οποίος δεν έχει ακουστά μάλλον την έκφραση «των φρονίμων τα παιδιά…». Συμφωνώ πως δεν χρειάζεται να δίνουμε  στα πράγματα μεγαλύτερη σημασία από αυτή που τους αναλογεί είμαι όμως αντίθετος , μπορώ να πω ότι με τρομάζει κιόλας , στο να αφήνουμε κάποια πράγματα στην τύχη τους.

Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο φυσικά και τον χώρο των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης. Ο Σεπτέμβρης μας αποχαιρετά σιγά σιγά , το φθινόπωρο  ουσιαστικά είναι εδώ και ο χειμώνας προβλέπεται να είναι μεγάλος και σε ένταση και σε διάρκεια. Καθημερινά βλέπω κόσμο να επισκέπτεται την εταιρία μας. Οι περισσότεροι είναι διστακτικοί και θεωρούν πως χρόνος υπάρχει. Γενικά επικρατεί η άποψη «δεν βαριέσαι και αύριο μέρα είναι..». Όλη αυτή η εμπειρία με εξώθησε στο να γράψω αυτό το άρθρο αναφέροντας ποια είναι τα θετικά του να μαγειρεύει κανείς πριν πεινάσει…

Η σεζόν του καλοκαιριού είναι θεωρητικά μία νεκρή σεζόν για τα συστήματα θέρμανσης… πρακτικά όμως είναι μία σεζόν γεμάτη ευκαιρίες. Κάποιος ο οποίος θα αγοράσει ένα προϊόν αυτή την εποχή θα έχει μόνο οφέλη σε σχέση με κάποιον άλλον της τελευταίας στιγμής. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι αυτός ο οποίος διέπει και τον δικό μας χώρο . Το καλοκαίρι , και λέγοντας καλοκαίρι εννοούμε μέχρι και τον Οκτώβρη, η έλλειψη παραγγελιών εξωθεί τις εταιρίες στην ανάρτηση πολλών προσφορών , οικονομικών πακέτων και πολλών «ευκολιών» τις οποίες σίγουρα δεν θα έχετε μέσα σε φουλ σεζόν. Όλοι λοιπόν πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές και εξοικονομούμε χρήματα. Πέρα από αυτό οι παραγγελίες τρέχουν γρηγορότερα αφού δεν επικρατεί το πανδαιμόνιο , ο χρόνος αναμονής μειώνεται και η παραλαβή του προϊόντος γίνεται άμεσα.

Πέρα από τα συστήματα σαν προϊόντα για την τοποθέτηση χρειάζονται και εργατικά χέρια. Σε μία αδρανή περίοδο όπου η εργασία αποτελεί σχεδόν προνόμιο οι τιμές των εργολαβιών είναι κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Τα έξοδα είναι λιγότερα και ο χρόνος περάτωσης ενός έργου είναι πολύ λιγότερος. Έτσι εξασφαλίζουμε φθηνότερα πακέτα και οι εργασίες διαρκούν πολύ λιγότερο.

Ο χρόνος και το χρήμα λοιπόν είναι οι δύο λόγοι που πρέπει να κάνουν όλους εμάς να κινηθούμε ταχύτερα προς όφελος όχι κάποιου άλλου παρά μόνο των δικών μας ανθρώπων και του εαυτού μας…



Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε.
2710 222071 - 694 62 11061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου