Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλος αυτός ο πόλεμος ενάντια στους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης; Γιατί πετρέλαιο;


Ως πότε πετρέλαιο;

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα και πάλι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες ενός απίστευτου πολέμου ενάντια σε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης , με το πετρέλαιο να αναφέρεται σε κάθε περίπτωση ως η τέλεια λύση σε όλα μας τα προβλήματα. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τόση «αγάπη» προς το πετρέλαιο και πως μπορεί ένα καύσιμο να έχει μόνο θετικά στοιχεία;








            Είναι γνωστό σε όλους αγαπητοί φίλοι ότι τα παγκόσμια καρτέλ πετρελαίου έχουν τα συμφέροντά τους τα οποία είναι και λογικό να υπερασπίζονται καθημερινά με σκοπό το απόλυτο κέρδος. Η ερώτηση όμως είναι γιατί ο «μαύρος χρυσός» χαίρει εκτίμησης πολιτικών προσώπων και τι συμφέροντα έχουν οι ίδιοι; Τα συμφέροντα είναι προφανή ειδικά στην χώρα την οποία ζούμε , η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. όμως είναι σήμερα εδώ για να εξετάσει το θέμα από μία διαφορετική σκοπιά. Η σκοπιά αυτή είναι η οικολογική. Έχουμε σαν σκοπό να προσεγγίσουμε το θέμα του πετρελαίου αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο θέλουν να το πλασάρουν.

            Το πετρέλαιο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ούτε οικολογικό ούτε εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης , παρόλα αυτά τυγχάνει της βέλτιστης αντιμετώπισης όλου του πολιτικού συστήματος. Επιδοτείται κάθε χρόνο , σε βαθμό που πλέον δεν υπάρχει ο όρος «επίδομα θέρμανσης» αλλά «επίδομα πετρελαίου». Δηλαδή δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να θερμανθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρά μόνο με πετρέλαιο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία «χούντα» θέρμανσης η οποία έχει περάσει εδώ και χρόνια. Παλαιότερα το πετρέλαιο ήταν αρκετά φθηνό οπότε η όλη κατάσταση ήταν αν μη τι άλλο τοποθετημένη σε λογικά πλαίσια. Τώρα με την άνοδο αυτής της τιμής γιατί η πολιτική μας να μην αλλάξει;

Αλλαγή πολιτικής όσο αφορά την θέρμανση



            Το πετρέλαιο είναι υπεύθυνο για την εκπομπή κατά βάση διοξειδίου του θείου (SO2) , διοξείδιο του αζώτου ΝΟ2 και μονοξειδίου του άνθρακα CO (μέσα από την καύση των αυτοκινήτων περισσότερο) και τέλος απελευθερώνει και σωματίδια στην ατμόσφαιρα τα οποία απλά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Καθημερινά όμως πρέπει να γίνεται συζήτηση μόνο για την αιθαλομίχλη την οποία προκαλούν τα τζάκια και οι σόμπες. Το ξύλο ειδικά είναι ένα απόλυτα οικολογικό προϊόν και αν η χρήση του είναι σωστή η αιθαλομίχλη δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση την εμφάνισή της. Τα πλαστικά μπουκάλια , τα βαμμένα έπιπλα , οι ντουλάπες και τα διάφορα τα οποία καίει ο κόσμος πάνω στην απόγνωση του για να ζεσταθεί βόλεψε πολλούς να τα βάλλουν στην ίδια κατηγορία με το καθαρό ξύλο , το pellet και όλες τις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης , με μοναδικό σκοπό να μειώσουν την διαρκώς αυξανόμενη πορεία τους. 

            Ειδικά όταν μιλάμε για ενεργειακά συστήματα θέρμανσης , στα οποία η καύση είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η απόδοση τους είναι η μέγιστη , μιλάμε για ελάχιστη καύση ξύλου ή pellet. Προφανώς λιγότερα ξύλα ρυπαίνουν και πολύ λιγότερο. Το ενεργειακό σύστημα είναι οικονομικό για την τσέπη σας και οικολογικό για το περιβάλλον για δύο λόγους , πρώτον η καύσιμη ύλη είναι καθαρή και δεύτερον οι ποσότητες είναι λίγες σε σχέση με ένα παλιότερο σύστημα όπως το τζάκι ανοιχτού τύπου.

            Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία σας πάνω στους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6946 211061. Παρέχουμε οικονομικές λύσεις απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον. Σας περιμένουμε!!




Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου