Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ηλιοθερμία - Μια μέθοδος από τα παλιά για το μέλλον…


Ηλιοθερμία

Σε μία εποχή την οποία οι πηγές ενέργειας μέρα με την μέρα γίνονται όλο και δυσκολότερες στο να βρεθούν , και παράλληλα ακριβότερες , πρέπει όλοι να μπούμε στην διαδικασία εύρεσης νέων πηγών ενέργειας οι οποίες θα είναι ανανεώσιμες , οικολογικές αλλά και οικονομικές. Ο ήλιος είναι μια πηγή ενέργειας η οποία τροφοδοτεί τον πλανήτη μας εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Καταλαβαίνετε βέβαια πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο να τροφοδοτήσει με ενέργεια και το δικό σας σπίτι.






                Ο ήλιος είναι ένα δώρο το οποίο δόθηκε στην ευλογημένη χώρα την οποία ζούμε. Στην Ελλάδα υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια σχεδόν όλου του χρόνου. Βέβαια , πρέπει να εξηγήσουμε ότι τα συστήματα ηλιοθερμίας αποθηκεύουν ενέργεια ακόμα και με συννεφιά αφού οι ακτίνες του ήλιου περνούν έστω και σε μικρότερο βαθμό.

                Το δώρο όμως αυτό , αν εμείς δεν το εκμεταλλευτούμε  κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες , είναι δώρο άδωρον. Ένας  τρόπος λοιπόν να «ανοίξουμε» την πόρτα του σπιτιού μας στην ηλιακή ενέργεια είναι οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις.

Ηλιακές πλάκες


                Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στην χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια τα τελευταία όμως χρόνια όλη αυτή η τεχνολογία και τεχνογνωσία έχει καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο πολύ ψηλά. Τα ηλιοθερμικά συστήματα έχουν φύγει από τα στενά όρια του θερμοσίφωνα ο οποίος απλά προσέφερε ζεστό νερό για ένα μπάνιο και μάλιστα αυτό μόνο όταν ο ήλιος έκαιγε. Πλέον η απόδοσή τους έχει καταγράψει πολύ υψηλά ποσοστά δίνοντας τους την δυνατότητα τόσο να λειτουργούν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου όσο και να παρέχουν πραγματικά υψηλές υπηρεσίες.

                Πέρα από το ζεστό νερό για χρήση τα ηλιοθερμικά συστήματα πλέον έχουν λόγο και στην θέρμανση αλλά και στην ψύξη του χώρου σας. Ο ηλιακός κλιματισμός είναι ήδη εδώ. Τα νέα συστήματα διαθέτουν την τεχνολογία ώστε να τροφοδοτούν με ζεστό νερό ολόκληρη την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας βοηθώντας την να συντηρεί μία Α΄ θερμοκρασία. Έχουμε ξαναγράψει σε αυτό το blog ότι η περισσότερη ενέργεια , άρα και τα περισσότερα χρήματα , σπαταλούνται στο να ζεστάνουμε ένα παγωμένο σπίτι. Αντίθετα ένα σπίτι το οποίο διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία η κατανάλωση είναι μειωμένη. Πέρα από την ζέστη , με κατάλληλες μετατροπές το ζεστό νερό μπορεί να παράγει και κρύο αέρα για το καλοκαίρι προσφέροντας ιδανικό κλίμα στο χώρο σας 365 μέρες το χρόνο.

Ηλιοθερμική εγκατάσταση


                Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. σε συνεργασία με τους καλύτερους παρέχει σε όλους εσάς τις ιδανικότερες υπηρεσίες  πάντα στις καλύτερες τιμές και συνοδευόμενες από άριστη τεχνογνωσία τόσο κατά την εγκατάσταση όσο και στην συντήρηση όλων αυτών των εγκαταστάσεων. Μια επαφή μαζί μας θα λύσει οποιαδήποτε απορία σας και θα εξασφαλίσει την ιδανική λύση για την περίπτωσή σας. Σας περιμένουμε!!


Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου