Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα δεν έχεις δικαιώματα… μόνο υποχρεώσεις…


Αιθαλομίχλη

…δυστυχώς οι καθότι αρμόδιοι είναι εδώ για να ταλαιπωρήσουν άλλη μια φορά τους κατοίκους αυτής της δύσμοιρης χώρας. Από ότι φαίνεται , όλα αυτά τα οποία περνάμε σαν λαός την τελευταία πενταετία δεν είναι αρκετά για να πετύχουν την πλήρη εξαθλίωση μας οπότε πρέπει να προχωρήσουν ένα βήμα ακόμα μήπως και τα καταφέρουν. Το βήμα αυτό λοιπόν είναι προ των πυλών… για να μην πούμε ότι ήδη έχει γίνει. 







                Τις τελευταίες μέρες σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός λαός στέκεται μπροστά στην εφαρμογή ενός «νόμου» ο οποίος έχει σκοπό να «ανεβάσει» το επίπεδο ζωής του μέσου Έλληνα πολίτη. Ο νόμος αυτός δεν είναι κανένας άλλος από το νέο νομοσχέδιο περί των συστημάτων θέρμανσης , τα οποία τολμούν να κάψουν κάτι άλλο πέρα από υπερφορολογημένο πετρέλαιο.

                Όλοι ακούσαμε λίγο πολύ τα ΜΜΕ να αναφέρονται στην εφαρμογή ενός νόμου ο οποίος θα πατήσει πάνω σε έναν ΦΕΚ του 2001 και ο οποίος θα επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα τα οποία θα ξεκινάνε από 2500 . Γιατί , όπως προείπαμε , ζούμε στην Ελλάδα και δεν έχουμε πληροφόρηση έχουμε μόνο καταστροφολογία. Η τελική εντύπωση η οποία έχει μείνει σε όλους μας είναι πως έξω από κάθε σπίτι θα υπάρχει ένας τζακο…νόμος ο οποίος θα κοιτάζει την καμινάδα μας και θα χτυπά την πόρτα όταν καπνίζει… ή ακόμα καλύτερα θα αφήνει μια κλήση κάτω από αυτή.


Επικίνδυνες καμινάδες


                Τα πράγματα βέβαια δεν είναι έτσι. Κατ’ αρχήν τα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στην σημερινή Ελλάδα διότι επιτέλους όλοι καταλάβαμε πως υπάρχει ζωή και μετά από … το πετρέλαιο. Όλη αυτή η έξαρση επιβάλλει την ύπαρξη , την μετατροπή αλλά και την δημιουργία νέων νόμων οι οποίοι θα προστατεύουν το κοινό καλό και την φύση. Εξάλλου είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης κοινωνίας και πρέπει να λειτουργούμε με βάση τα ευρωπαϊκά αλλά και τα παγκόσμια στάνταρτ. 

                Νόμοι τέτοιου είδους πρέπει να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν σε όλες τις αναπτυγμένες αλλά και αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές χώρες , με την μοναδική διαφορά ότι τόσο οι κοινωνίες όσο και οι υποδομές τους , ήταν έτοιμες να δεχθούν κάτι τέτοιο , πράγμα για το οποίο να είστε σίγουροι πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα. Πριν ισχύσουν κάποιοι νόμοι σαν αυτόν πρέπει να υπάρξει μια γενικότερη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα ενώ παράλληλα πρέπει να ενεργοποιηθούν ελεγκτικοί οργανισμοί οι οποίοι στην Ελλάδα δεν υφίστανται καν στα χαρτιά…
 
                Σαν εταιρία έχουμε κάνει πάρα πολλές αναφορές , σε σημείο που ίσως έχουμε κουράσει , για το πόσο σημαντικό είναι ένα προϊόν στο οποίο ανοίγουμε  την πόρτα του σπιτιού μας να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάρα πολλά μη πιστοποιημένα συστήματα θέρμανσης τα οποία κερδίζουν έδαφος πατώντας πάνω στην κρίση και συγκεκριμένα πάνω στην ανύπαρκτη αγοραστική ικανότητα την οποία διαθέτει ο Έλληνας. Όλοι ψάχνουμε για κάτι φθηνό το οποίο πέρα από την τιμή όμως κάνει εκπτώσεις και στην ποιότητα των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει.


Φαινόμενο αιθαλομίχλης


                Πέρα από τα συστήματα , ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι το τι καίμε σε αυτά τα κακόμοιρα τα τζάκια. Το περσινό φαινόμενο με την αιθαλομίχλη ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα του ότι όλοι έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους με μοναδικό σκοπό βέβαια να επιβιώσουν. Ο έλεγχος λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί στο τι καίμε και όχι στο αν καίμε.

                Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι υπέρ οποιουδήποτε  νόμου ο οποίος θα προστατεύει το περιβάλλον , τους πολίτες αλλά και το χώρο των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης. Εξάλλου αυτή είναι και η φιλοσοφία των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης , να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να εξασφαλίζουν φθηνότερη θέρμανση σε όλους.

                Από την εμπειρία μας μπορούμε να εκφράσουμε την πεποίθηση μας πως όσοι έχουν στο σπίτι τους πιστοποιημένα προϊόντα και καίνε σε αυτά τα σωστά υλικά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα από κανένα νόμο , εκτός και αν αυτός κατασκευαστεί με τρόπο ώστε να δημιουργήσει μόνο προβλήματα και έχει σκοπούς πέρα του νόμιμου. Εξάλλου η εταιρία μας συνεργάζεται με τεράστιους ευρωπαϊκούς οίκους των οποίων τα προϊόντα υπόκεινται σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς νόμους  εδώ και δεκαετίες και έχουν περάσει τα τεστ αυστηρότερων νομικών συστημάτων από το ελληνικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.


Ανησυχία για την ρύπανση

                Η εταιρία μας συμβουλεύει όλους εσάς να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας , να κάνετε τον σχεδιασμό του χειμώνα σας και να εμπιστεύεστε μόνο πιστοποιημένα προϊόντα και όχι την πατέντα του καθενός η οποία μόνο ημίμετρο μπορεί να αποτελέσει και δεν έχει να προσφέρει τίποτα ούτε σε επίπεδο απόδοσης ούτε ασφάλειας. Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι εδώ για όλους εσάς , έχουμε τα πάντα και μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τα πάντα. Σας περιμένουμε!!





Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. 6946 211061
                 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου