Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ένα αφιέρωμα στο σύμμαχο του καλοριφέρ… το υδραυλικό KIT.


Η σειρά των ΚΙΤ

                Αγαπητοί φίλοι , ο τομέας της θέρμανσης και τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης ειδικότερα , από την στιγμή που αναπτύχθηκαν όχι μόνο στο να ζεσταίνουν τον αέρα αλλά και την εγκατάσταση του καλοριφέρ , άρα και κατ’ επέκταση νερό , έβαλαν στο παιχνίδι ένα τεράστιο κομμάτι το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα υδραυλικά.





                Τα ενεργειακά συστήματα καλοριφέρ , είτε αυτά είναι τζάκια είτε σόμπες είτε κασέτες , χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας το νερό , το οποίο με την σειρά του περνά μέσα από την εγκατάσταση των σωμάτων καλοριφέρ. Πέρα λοιπόν από την εστία ή την σόμπα υπάρχει μια εγκατάσταση η οποία πρέπει να γίνει κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες έτσι ώστε να εγγυηθεί το τέλειο αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση την άψογη λειτουργία όλου του συστήματος θέρμανσης.

                Από την στιγμή που μιλάμε για καλοριφέρ λοιπόν καταλαβαίνουμε πως στο παιχνίδι μπαίνουν ακόμα δύο ειδικότητες αυτή του ηλεκτρολόγου και περισσότερο αυτή του υδραυλικού. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι περισσότεροι υδραυλικοί γνωρίζουν πώς να κάνουν και τις ελάχιστες ηλεκτρολογικές επεμβάσεις οι οποίες χρειάζονται.

                Πέρα από την εργασία βέβαια , τεράστια σημασία έχουν τα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούμαι στην εγκατάσταση τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς τον τρόπο σύνδεσής τους.

KIT 2 από την Edilkamin

                Η εταιρία μας , μέσα από την εμπειρία την οποία έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια αλλά και με την συνεχή έρευνα πάνω στις νέες τεχνολογίες του χώρου , έχει ξεχωρίσει ένα εξάρτημα το οποίο θεωρεί απαραίτητο σε κάθε εγκατάσταση που σέβεται τον εαυτό της. Ο λόγος για το υδραυλικό KIT της εταιρίας Edilkamin , ένα τυποποιημένο αξεσουάρ εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα όργανα έτσι ώστε να εγγυάται  την άψογη λειτουργία της εγκατάστασής σας.

                Το KIT συνδέεται στην εστία ή την σόμπα σας  αφού το συνδέσετε με τους σωλήνες του δικτύου σας. Υπάρχουν 3 διαφορετικά KIT και το κάθε ένα είναι κατάλληλο για ξεχωριστή χρήση. Το ΚΙΤ 1 είναι κατάλληλο όταν η μοναδική πηγή θέρμανσης είναι η εστία σας και δίνει την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού για χρήση. Το ΚΙΤ 2 χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις με υφιστάμενο λέβητα πετρελαίου χωρίς να μπορεί να παράγει ζεστό νερό προς χρήση και τέλος το KIT 3 συνδυάζει την εστία με λέβητα πετρελαίου και ταυτόχρονα μπορεί να παραχθεί και ζεστό νερό χρήσης.

                Τα όργανα τα οποία διαθέτουν τα ΚΙΤ είναι :

·         Ένας ανταλλάκτης με 30 πλάκες για νερό δικτύου θέρμανσης
·         Μία βαλβίδα θερμικής εκτόνωσης
·         Μία βαλβίδα πιέσεως
·         Ένα κυκλοφορητή
·         Ρακόρ χαλκού
·         Έναν ηλεκτρονικό πίνακα με αισθητήρα
·         Ένα πλακάκι

Επίσης τα ΚΙΤ 1 και 3 διαθέτουν έναν ανταλλάκτη 20 πλακών για νερό χρήσης , μία τρίοδη βαλβίδα και έναν ροοστάτη.

KIT 3


                Όλα τα παραπάνω εξαρτήματα είναι απαραίτητα τόσο για την σωστή λειτουργία του τζακιού όσο και για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Ο κυκλοφορητής είναι το εξάρτημα το οποίο βοηθά το νερό να κινείται μέσα στην εγκατάσταση των σωμάτων. Βέβαια πρέπει να γίνει κατανοητό πως το KIT χωρίζει το κύκλωμα μας ουσιαστικά σε δύο κυκλώματα οπότε εκεί είναι απαραίτητη η χρήση και ενός δεύτερου κυκλοφορητή. Οι βαλβίδες από τη άλλη λειτουργούν σαν ασφαλιστικά , η μία για την θερμοκρασία και η άλλη για την πίεση.


ΚΙΤ 2 και εξαρτήματα


                Το ΚΙΤ είναι ένα προϊόν το οποίο κατασκευάζεται και βελτιώνεται καθημερινά. Είναι αποτέλεσμα μελετών οι οποίες έχουν διαρκέσει και ακόμα διαρκούν χρόνια. Η ΔΕΛΗΣ Α.Ε. το θεωρεί απαραίτητο κομμάτι κα σε καμία περίπτωση δεν συνιστά να γίνει κάποια εγκατάσταση χωρίς αυτό. 

                Για οτιδήποτε χρειαστείτε η ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι εδώ για εσάς. Σας περιμένουμε!!




Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου