Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κάποιες γρήγορες συμβουλές για να κρατάτε το τζάκι σας πάντα καθαρό…


Τζακι που καπνίζει

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι και πάλι , η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. σας εύχεται να έχετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο. Νιώσαμε την ανάγκη να γράψουμε το παρακάτω άρθρο με αφορμή τόσο τα δεκάδες μηνύματα τα οποία μας έχετε στείλει σχετικά με το θέμα όσο και την χρησιμότητά του μία εποχή που τα τζάκια έχουν πάει πραγματικά «φωτιά».








            Έχουμε από αυτό εδώ το blog αναφέρει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι , τόσο για την λειτουργία του τζακιού όσο και για την αισθητική αλλά και υγιεινή του σπιτιού μας , να συντηρούμε ένα τζάκι και να το κρατάμε καθαρό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Η διατήρηση μίας καθαρής εστίας ανεβάζει τόσο την απόδοση του αλλά παρέχει ταυτόχρονα ένα καθαρό περιβάλλον για το χώρο σας.

            Θα εξετάσουμε ένα ένα κάποια πολύ βασικά ερωτήματα – προβλήματα που τίθενται  καθημερινά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση σε κάθε ένα ξεχωριστά.
 
            Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ένα τζάκι καπνίζει. Γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι ένα τζάκι να καπνίζει , οι λόγοι που το προκαλούν είναι αρκετοί. Ο βασικός λόγος είναι αδιαμφισβήτητα η έλλειψη του αέρα. Τα σύγχρονα παράθυρα αλλά και οι αποροφητήρες είναι συνήθως υπεύθυνα για την έλλειψη του αέρα στο τζάκι. Το να αφήσετε λίγο ανοιχτό νένα παράθυρο ή μία περσίδα αναπλήρωσης του αέρα θα έλυνε το πρόβλημα. Επίσης κρατήστε το τζάκι μακριά από την κουζίνα και πιο συγκεκριμένα τους αποροφητήρες. Επίσης καθαρίστε την καμινάδα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Βρώμικες καμινάδες φράζουν με αποτέλεσμα να μην τραβάνε τον καπνό και αυτός να γυρίζει πάλι μέσα στο σπίτι. Ελέγξτε την καμινάδα μήπως κάτι την έχει φράξει. Επίσης κατά την κατασκευή τοποθετήστε την σε τέτοιο σημείο ώστε να μην έχει εμπόδια σε μία ακτίνα 8-10 μέτρων.

Καμινάδα


            Το μαύρο τζάμι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό , περισσότερο βέβαια για αισθητικούς λόγους. Συμβαίνει όταν το τζάκι καπνίζει ουσιαστικά και πρέπει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες οι οποίοι αναγράφηκαν στην προηγούμενη παράγραφο. Η καύση χλωρών ξύλων αλλά και η καύση κωνοφόρων δέντρων τα οποία περιέχουν ρετσίνι θα ήταν καλό να αποφεύγονται αφού οξύνουν το πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για το τζάμι.


            Η στάχτη τέλος είναι μόνιμο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Πρέπει να αφαιρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η εταιρία μας διαθέτει μοντέλα με συρταράκι το οποίο αδειάζει ακόμα και αν το τζάκι βρίσκεται σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να σβήσει. Η συσσώρευση της στάχτης δημιουργεί πρόβλημα στο αέρα του τζακιού. Είναι φυσικό λίπασμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε φυτά ή δέντρα ενισχύοντάς τα.

Η στάχτη είναι λίπασμα για τα φυτά

            Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Διαθέτουμε μία τεράστια ποικιλία ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης , με άψογη τεχνική υποστήριξη και πάντα στις ιδανικότερες τιμές. 






Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου