Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κάποιες συμβουλές για την σωστή συντήρηση του τζακιού σας.


Καθαρό τζάκι για χαρούμενες γιορτές

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι και πάλι , γιορτινές οι επόμενες μέρες οι περισσότεροι από εμάς θα τις περάσουμε με τα πραγματικά κοντινά μας πρόσωπα. Τα σπίτια έχουν την τιμητική τους , χαρτάκι , φαγητό και καλή παρέα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των ημερών. 








            Τις μέρες αυτές λοιπόν όλοι ανοίγουμε τα σπίτια μας και επιθυμούμε να προσφέρουμε σε κάθε έναν από τους φίλους και συγγενείς μας το καλύτερο. Πέρα από το φαγητό και την καλή παρέα όλοι εμείς οι φίλοι του τζακιού θέλουμε να προσφέρουμε θαλπωρή και ζεστασιά. Για να το καταφέρουμε βέβαια αυτό θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την άψογη συντήρηση της εστίας μας κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

            Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. λοιπόν είναι εδώ ακόμα μία φορά με σκοπό την σωστή ενημέρωση όλων των φίλων της σχετικά με τα ενεργειακά συστήματα και ειδικότερα το αγαπημένο όλων μας τζάκι. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ώστε να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση ούτε τους καλεσμένους μας ούτε τους ίδιους μας τους εαυτούς;

Ευχάριστο περιβάλλον δίπλα στο τζάκι


            Η εστία είναι ουσιαστικά ένα μηχάνημα και όπως όλα τα μηχανήματα χρειάζεται συνεχώς προσοχή και επίβλεψη. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε όταν αγοράσετε μία εστία πέρα από το να ακούσετε τις συμβουλές του αντίστοιχου τεχνικού , είναι να διαβάσετε το βιβλιαράκι με τις οδηγίες που έχει το κάθε προϊόν. Κάθε πιστοποιημένο τζάκι θα έχει και από ένα βιβλίο μέσα. Πρέπει να μάθετε ακριβώς πως λειτουργεί το τζάκι ώστε να μην κάνετε κάτι το οποίο θα το βλάψει.

            Βασικός κανόνας για την συντήρηση ενός τζακιού είναι να μην το δουλεύουμε συνέχεια στο μέγιστό του. Αφού πιάσουμε μία επιθυμητή θερμοκρασία είναι καλό για όλα τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης να δουλεύουν στο ρελαντί τους. Όπως και ένα αμάξι δεν το δουλεύεις συνέχεια στο τέρμα έτσι και το τζάκι , με σκοπό βέβαια να αυξήσουμε πάντα την διάρκεια ζωής. Ανάβουμε λοιπόν το τζάκι ζεσταινόμαστε και έπειτα χαμηλώνουμε όσο πρέπει.

            Προσέχουμε τι καίμε μέσα στην εστία μας. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε βρεγμένα ή χλωρά ξύλα τα οποία δημιουργούν μικρά προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν πετάμε στο τζάκι ξύλα από παλιά έπιπλα ή ντουλάπες τα οποία περιέχουν κόλλες αλλά και άλλα χημικά υλικά. Αποφύγετε τα μικρά ξύλα και κλαριά τα οποία κάνουν μόνο για προσάναμμα και δουλέψτε το τζάκι με μεγάλα και ξερά κούτσουρα. Σε περίπτωση βλάβης από κακή χρήση καμία εγγύηση δεν σας καλύπτει.

            Πολλά επίσης λάθη γίνονται στον τομέα του καθαρισμού του τζακιού. Πέρα του ότι πολλοί δεν καθαρίζουν ποτέ το τζάκι παρά μόνο αφαιρούν την στάχτη , υπάρχουν άτομα τα οποία καθαρίζουν με λάθος μέσα , χρησιμοποιώντας χημικά τα οποία είναι επιβλαβή τόσο για το τζάκι όσο και για την υγεία μας αφού τα εισπνέουμε κατά την διάρκεια της καύσης. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μόνο πιστοποιημένα καθαριστικά ειδικά για τζάκια και καθαρίστε το τζάκι σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όμορφες στιγμές δίπλα στο τζάκι


            Φροντίστε την εστία σας για το δικό της αλλά και το δικό σας καλό. Εξασφαλίστε ένα όμορφο περιβάλλον για εσάς και τους γύρω σας. Το τζάκι είναι μία συσκευή όπως όλες οι υπόλοιπες που έχετε στο σπίτι σας. Φροντίστε το για να φροντίσει με την σειρά του και αυτό εσάς.




Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου