Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιατί να προτιμήσουμε μία κασέτα καλοριφέρ από μία εστία; Ποιά τα θετικά των «μικρών γιγάντων» όπως χαρακτηριστικά τις ονομάζουμε εμείς;



Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα , το σημερινό θέμα προέκυψε εντελώς ξαφνικά και σκεφτήκαμε ότι άξιζε τον κόπο να αφιερώσουμε την σημερινή μέρα στο θέμα αυτό. Ένα σοβαρό δίλημμα το οποίο έχει μπει σε πολύ κόσμο τον τελευταίο καιρό είναι αν πρέπει να εμπιστευτούν μία κασέτα καλοριφέρ ή μια εστία καλοριφέρ για το χώρο τους. Σκοπός μας είναι η εγκατάσταση μίας κασέτας εφόσον αυτή καλύπτει , σε διαφορετική περίπτωση πάμε στην λύση του τζακιού.





H20 S 20 PLUS W
ACQUATONDO 22








 





           
ΜΟΝΤΕΛΟ
H20 S 20 PLUS W
ACQUATONDO 22
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΥxΠxΒ) mm
540x750x570
1385x800x680
ΒΑΡΟΣ Kg
130
234/246



            Το βασικό πλεονέκτημα των κασετών σε σχέση με τα μεγάλα τζάκια είναι το μικρό τους μέγεθος και βάρος. Η διάστασή τους τους επιτρέπει να χωρούν πραγματικά παντού. 

Γιατί να προτιμήσω κασέτα εάν υπάρχει ήδη εγκατάσταση στο σπίτι;
            Βασικός σκοπός μίας εγκατάστασης είναι η οικονομία. Οι κασέτες είναι ιδανικές για να αντικαταστήσουμε εστίες παλαιού τύπου. Το μέγεθός τους επιτρέπει να «κουμπόνουν» παντού χωρίς επιπλέον μερεμέτια και γκρεμίσματα. Επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να κρατήσει τις υφιστάμενες επενδύσεις από γρανίτες και μάρμαρα μειώνοντας το κόστος αλλά και διατηρώντας το ίδιο όμορφο περιβάλλον. Συνήθως τα μάρμαρα και οι γρανίτες έχουν ήδη δέσει με τα έπιπλα και τον χώρο και πολλοί δεν θέλουμε αλλαγές στο χώρο τους.

Παλιό σπίτι με ξύλινα πατώματα. Έλλειψη χώρου. Τι μπορώ να κάνω;
            Το σημαντικό πλεονέκτημα μίας κασέτας είναι το πολύ χαμηλό βάρος της. Έχουμε συνηθίσει στα τζάκια να κοιτάζουμε μόνο τον όγκο και καθόλου το βάρος. Είναι φυσικά μεγάλο λάθος ειδικά όταν μιλάμε για πιο παλιά σπίτια με ξύλινα πατώματα τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλο φορτίο. Αντίθετα με την κασέτα τα τζάκια χρειάζονται ειδικές βάσεις για να σταθούν πάνω εκεί , κάτι το οποίο ανεβάζει και άλλο το κόστος φυσικά. Σε παλιά σπίτια με μεγάλα παράθυρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποιο από αυτά και να γίνει ο χώρος της νέας μας κασέτας. Έτσι κερδίζουμε χώρο και ξεφορτωνόμαστε και κάποιο από τα πολλά και ενοχλητικά παράθυρα.

Υπάρχει διαφορά στην τοποθέτηση κασέτας ή εστίας;
            Οι κασέτες και οι εστίες καλοριφέρ συνδεσμολογικά δεν έχουν καμία μα καμία διαφορά. Συνδέονται και λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στην τοποθέτηση όμως λόγω μεγέθους και πιο συγκεκριμένα βάρους η διαφορά είναι τεράστια. Επειδή τα σπίτια που μπαίνουμε είναι συνήθως κατοικημένα καταλαβαίνετε ότι η όλη διαδικασία μεταφοράς του συστήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όταν μιλάμε για ένα τζάκι 250 κιλών και για μία κασέτα 130 κιλών. Όσο μεγαλώνει το μέγεθος , δυσκολεύει και η μεταφορά και όλο και περισσότερα χέρια ουσιαστικά χρειάζονται κάτι που ανεβάζει το κοστολόγιο.

Ασφάλεια , συνδεσμολογία , αντοχή και απόδοση. Τι γίνεται με όλα αυτά;
            Οι κασέτες καλοριφέρ δεν διαφέρουν σε τίποτα σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες από τις μεγαλύτερες εστίες, ποσοστιαία ακόμα και στην απόδοση. Η διαφορά είναι σίγουρα στην απόλυτη τιμή αφού είναι λογικό ένα πολύ μεγάλο τζάκι να βγάζει και περισσότερη ενέργεια. Οι κασέτες όμως πλέον έχουν αρκετά μεγάλη απόδοση και καλύπτουν χώρους ακόμα και 200 τ.μ. πολύ παραπάνω δηλαδή από το μέσο όρο των σημερινών σπιτιών. Η συνδεσμολογία δεν διαφέρει καθόλου το ίδιο και η αντοχή των συστημάτων αυτών. Η ασφάλεια τέλος είναι 100% εγγυημένη με τα ασφαλιστικά αλλά και το KIT να μπορούν να συνδεθούν κανονικά στην εγκατάσταση.

            

Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι υπερήφανη για την νέα σειρά κασετών καλοριφέρ την οποία εξασφάλισε για εσάς και είναι εδώ ώστε να σας την παρουσιάσει.



H20 S 20 PLUS W
H20 S 20 PLUS B

           











H2O S 20 classic2

H2O S 20 classic 1














                        


                       Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει σε καμία περίπτωση σκοπό να προβάλει το ένα ή το άλλο προϊόν , εξάλλου η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. εμπορεύεται και τα δύο είδη εδώ και χρόνια. Σκοπός είναι η εύρεση της καλύτερης λύσης. Αν μας καλύπτει κάτι μικρότερο και πιο οικονομικό δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε κάτι μεγαλύτερο. Η μελέτη η οποία μπορεί να κάνει η εταιρία μας θα παρουσιάσει την καλύτερη λύση. Σας περιμένουμε!!





Πάντα Φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου