Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ενεργειακό σύστημα θέρμανσης σημαίνει οικονομία. Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο;


Οικονομία θέρμανσης - Ενεργειακές εστίες

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σε όλους. Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι και πάλι εδώ με σκοπό να μπορέσει να δώσει συμβουλές και πληροφορίες πάνω στο θέμα το οποίο γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε τι άλλο. Τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης είναι το αντικείμενό μας εδώ και χρόνια κάτι που μας δίνει την δυνατότητα να δίνουμε συμβουλές μέσα από αυτό το blog.



            Σημερινό μας θέμα όπως θα καταλάβατε είναι η οικονομία που παρέχουν τα ενεργειακά συστήματα και πιο συγκεκριμένα πως θα πρέπει εμείς να κινηθούμε ώστε να την επιτύχουμε στο μέγιστο βαθμό. Είναι αλήθεια ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν καταφέρει τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης να είναι εξαιρετικά οικονομικά σε σύγκριση με τα παλαιοτέρα , ανοιχτού τύπου όπως τα ονομάζουμε. 

            Αυτό όμως το οποίο πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές σε όλους είναι πως η «ονομαστική» οικονομία-κατανάλωση την οποία πιστοποιεί μία εταιρία κατασκευής τέτοιων συστημάτων είναι μόνο η αρχή. Την πραγματική και ουσιώδη διαφορά μπορούμε να την κάνουμε εμείς και μόνο εμείς μέσα από την χρήση την οποία κάνουμε στο τζάκι ή την σόμπα μας. Μπορούμε να παρομοιάσουμε ένα ενεργειακό σύστημα με ένα αυτοκίνητο. Όσο οικονομικό και αν είναι αυτό τον κύριο λόγο τον παίζει ο τρόπος οδήγησης μας.


Προτιμήστε μεγάλα και λίγα κούτσουρα


            Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πόσο σημαντικό είναι ένα προϊόν να συνοδεύεται  από έγγραφα τα οποία θα πιστοποιούν τόσο ότι ελέγχθηκε , από τον αντίστοιχο αρμόδιο φορέα , για την καταλληλότητα χρήσης (το γνωστό σε όλους CE) όσο και ότι πιστοποιήθηκε πως όλα τα έγγραφα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητές του. Εμείς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες προϊόντων των οποίων τα χαρτιά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και διακρίνονται για την υπερεκτίμηση και την υπερβολή τους. Στην ΔΕΛΗΣ Σ.Ε. τα προϊόντα και τα χαρτιά τα οποία τα συνοδεύουν είναι απόλυτα ελεγμένα ως προς την εγκυρότητα τους.

            Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η αγορά ενός σωστού προϊόντος και το επόμενο η χρήση την οποία θα κάνουμε. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι πρέπει να αφομοιώσουμε το εγχειρίδιο χρήσης του προϊόντος αυτού ώστε να δούμε την σωστή λειτουργία του. Όσο το τζάκι δουλεύει σωστά η οικονομία στην καύσιμη ύλη αυξάνεται. Τέλος υπάρχουν κάποιες συμβουλές ακόμα για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης οικονομίας τις οποίες και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.



            Όσο αφορά το pellet τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά αφού τα ενεργειακά συστήματα εκεί λειτουργούν σε πιο αυτοματοποιημένους ρυθμούς. Τα ενεργειακά συστήματα pellet στο σύνολό τους είναι προγραμματιζόμενα οπότε ο σωστός προγραμματισμός αυτόματα πετυχαίνει και τον καλύτερο συντελεστή απόδοσης-οικονομίας. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να εμπιστευτείτε τον προγραμματισμό σε κάποιον ειδικό.

Προγραμματίστε σωστά την σόμπα pellet σας


            Στο ξύλο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα συστήματα δεν μπορούν να προγραμματιστούν και χρειάζεται λίγο συχνότερη επίβλεψη. Η ελεγχόμενη καύση είναι αυτή που κάνει τις κλειστές ενεργειακές εστίες πολύ οικονομικές αφού μπορεί να επιτύχει μέχρι και 80% οικονομία στην κατανάλωση ξύλου σε σχέση με τα παλιά τζάκια. Πέρα από αυτό τα περισσότερα ενεργειακά συστήματα διαθέτουν ρύθμιση για τον αέρα με αποτέλεσμα να μπορούμε να κόβουμε τον αέρα για πιο αργή καύση ή να τον ενισχύουμε για ταχύτερη. Εξαρτήματα όπως η αυτόματη ρύθμιση κάνουν πλέον την δουλειά αυτή αυτοματοποιημένα. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνετε με ελάχιστα ξύλα να συντηρείτε την φλόγα σας για ώρες και να ζεσταίνετε το χώρο σας ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν λείπετε από αυτόν , χωρίς να τον τροφοδοτείτε επιπλέον. Μην τροφοδοτείτε την εστία συνέχεια με καινούρια ξύλα , αφήστε την να ανεβάσει θερμοκρασία και όταν η φωτιά πέσει συντηρείστε την με μεγάλα κούτσουρα κόβοντας τον αέρα όταν βεβαιωθείτε ότι το κούτσουρο άναψε. Τέλος φροντίστε να χρησιμοποιείτε ξερά ξύλα για την λειτουργία της εστίας. Το ξύλο για να ξεραθεί πραγματικά και να αποβάλλει όλους τους χυμούς του χρειάζεται δύο χρόνια , φροντίστε λοιπόν για τα ξύλα σας δύο χρόνια νωρίτερα.


Φροντίστε νωρίς για καυσόξυλα

 
            Εκμεταλλευτείτε την όλη επένδυση που κάνατε ή σκοπεύετε να κάνετε και προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατό περισσότερα από το ενεργειακό σύστημα θέρμανσης σας. Στο χέρι σας είναι να πάρετε ένα καλό προϊόν και να το απογειώσετε. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε. Έχουμε την τεχνογνωσία να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημά σας. Σας περιμένουμε!!





Πάντα φιλικά ΔΕΛΗΣ Α.Ε. / 6946 211061

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου