Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γιατί να αλλάξω τις λάμπες μου με λάμπες τύπου LED;


Λαμπτήρας LED - Οικονομία - Φιλικός προς το Περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε από το 2009 να ξεκινήσει την απόσυρση των λαμπτήρων πυράκτωσης μιας και αυτοί αποτελούν ξεπερασμένη πλέον τεχνολογία. Οι παλαιότεροι λαμπτήρες είναι λιγότερο αποδοτικοί και
παράλληλα σπάταλοι όσο αφορά την ενέργεια , κατ’ επέκταση αι επιβλαβής για το Περιβάλλον. Αντίθετα οι νέοι λαμπτήρες τύπου LED προάγουν την οικονομία στην κατανάλωση και αποτελούν μία φιλική λύση για την Φύση.

            Η ΕΕ έχει ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία των λαμπτήρων πυράκτωσης από 100 και πάνω watt , προωθώντας πιο οικολογικούς λαμπτήρες στην αγορά. Η απόσυρση των ενεργοβόρων λαμπτήρων είναι μία διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει , μία διαδικασία η οποία αναμένεται μέχρι το 2020 να εξοικονομεί ενέργεια η οποία μπορεί να ηλεκτροδοτήσει 11 εκατομμύρια νοικοκυριά. Παράλληλα υπολογίζεται πως μία αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με καινούριους τύπου LED θα μειώσει κατά μέσω όρο 25  το χρόνο τον λογαριασμό ρεύματος. 
Λαμπτήρας Πυράκτωσης ο οποίος αποσσύρεται

            Σταδιακά οι παλαιοί λαμπτήρες θα καταργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια , δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κόσμο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 

            Οι λαμπτήρες LED ή διαφορετικά δίοδοι φωτοεκπομπής , εντάσσονται στην κατηγορία λαμπτήρων υψηλής ενέργειας ενώ παράλληλα δεν περιέχουν τοξικά μέταλλά όπως ο υδράργυρος. Τέλος η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο είδος αφού φτάνουν ακόμη και τις 25.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Οι λαμπτήρες LED λοιπόν :
·         Προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση μειώνοντας τον λογαριασμό ρεύματος.
·         Προσφέρουν οικονομία , αν και είναι λίγο ακριβότερες στην αγορά τους , διότι η διάρκεια ζωής τους φτάνει ως και 10 φορές την διάρκεια των προκατόχων τους.
·         Είναι φιλικές προς το Περιβάλλον και την Φύση , αποφεύγοντας την σπατάλη ενέργειας.
·         Είναι φιλικές ως προς τον άνθρωπο , μιας και δεν περιέχουν υδράργυρο και λοιπά τοξικά υλικά , όπως οι λάμπες φθορισμού.

Οι λαμπτήρες LED φτάνουν μέχρι και 25000 ώρες ζωής
Η Φωτεινότητα των λαμπτήρων τύπου LED δεν υστερεί σε τίποτα από αυτή των απλών λαμπτήρων. Είναι οικονομικότεροι , πιο οικολογικοί και παράγουν ίδιας ή και καλύτερης ποιότητας φωτισμό.

Οι κανόνες της ΕΕ είναι εξαιρετικά αυστηροί. Σε οποιαδήποτε λάμπα αγοράζετε είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η διάρκεια ζωής της ,   ο μέσος όρος ενεργοποίησης του διακόπτη δηλαδή πόσες φορές μπορεί να ανάψει και να σβήσει ανά ώρα λειτουργίας του λαμπτήρα. Μεγάλη προσοχή , δεν είναι όλα τα προϊόντα ποιοτικά καλά στην αγορά. Όπως και κάθε προϊόν υπάρχουν καλοί λαμπτήρες LED και κακοί λαμπτήρες LED. Κάνετε την έρευνα αγοράς σας πριν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε ενεργειακά τον χώρο σας. Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. διαθέτει μόνο πιστοποιημένα προϊόντα τα οποία έχουμε δοκιμάσει πριν σας τα προτείνουμε. Τα προϊόντα τα οποία θα βρείτε εδώ έχουν περάσει επιτυχώς από αρκετές «οντισιόν». Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6946 211061 , ώστε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και αν σας έχει δημιουργηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου