Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ή τριπλής ενέργειας; Τι πρέπει να βάλω στο χώρο μου;


Ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής και τριπλής Ενέργειας

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι η αλήθεια ότι χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες ανάλογα πάντα με το χαρακτηριστικό το οποίο μας ενδιαφέρει. Συνηθίζουμε πρακτικά να χωρίζουμε τα ηλιακά συστήματα ανάλογα
με το μέγεθος του μπόιλερ , με τον αριθμό αλλά και την επιφάνεια στης συλλεκτικής επιφάνειας , με τον τύπο της συλλεκτικής επιφάνειας αλλά και πολλά άλλα. Υπάρχει όμως ένας διαχωρισμός λίγο πιο ιδιαίτερος , τον οποίο μόνο αν κάποιος ψάξει το θέμα σε βάθος θα καταφέρει να εντοπίσει.

            Πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως ηλιακός σημαίνει πως μοναδική πηγή ενέργειας είναι ο ήλιος. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει , καθώς με τα νέα δεδομένα στο χώρο ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να εκμεταλλευτεί δύο και κάποιες φορές τρεις διαφορετικές μορφές ενέργειας. Ανάλογα με τον αριθμό αυτό έχουμε χωρίσει τους ηλιακούς σε δύο κατηγορίες. Η μία κατηγορία χρησιμοποιεί δύο μορφές ενέργειας και ονομάζεται «διπλής ενέργειας» ενώ η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιεί τρεις και ονομάζεται «τριπλής ενέργειας». 

            Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας λειτουργούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται τόσο την ηλιακή ενέργεια όσο και την ηλεκτρική εάν αυτό χρειαστεί. Σε περιπτώσεις εξαιρετικά χαμηλής ηλιοφάνειας το ηλεκτρικό ρεύμα λειτουργεί ως βοηθητικό , για τον λόγο αυτό υπάρχει ενσωματωμένη ηλεκτρική αντίσταση μέσα στο τμήμα αποθήκευσης.

            Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας διαθέτουν τις δύο παραπάνω λειτουργίες και μία επιπλέον. Στους παραπάνω θερμοσίφωνες υπάρχει μία έξτρα είσοδος από την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ζεστό νερό του καλοριφέρ το οποίο μας ζεσταίνει. Έτσι εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια από το λέβητα πετρελαίου , το ενεργειακό τζάκι ξύλου , την σόμπα pellet που ίσως διαθέτουμε , με σκοπό να κάνουμε το σύστημα ακόμη πιο αποδοτικό. Η συγκεκριμένη κατηγορία χρειάζεται επιπλέον μελέτη στο χώρο την οποία αναλαμβάνει η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. για όλους εσάς.

            Σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή η έρευνα πριν προβούμε σε κάποια αγορά , ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις τέτοιου μεγέθους , πρέπει να είναι σε βάθος , να είναι σφαιρική εξετάζοντας όλες τις περιπτώσεις και τέλος να διαθέτει ποικιλία προτάσεων και οικονομικές τιμές. Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. διαθέτει όλα τα παραπάνω και σας περιμένει. Τρόπος επικοινωνίας υπάρχει και είναι το τηλέφωνο  6946 211061 . Σας περιμένουμε!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου