Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κατηγορίες στις οποίες μπορούμε να χωρίσουμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Με τι κριτήριο αγοράζω;


Ηλιακός Θερμοσίφωνας με σωλήνες κενού

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί ένα κομμάτι βαριάς βιομηχανίας καθώς και μία πρακτική για την οποία έχουν δαπανηθεί χρόνια έρευνας και δουλειάς. Προφανώς δεν βγαίνει σε μία μορφή
καθώς οι ανάγκες ποικίλουν από σπίτι σε σπίτι , από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως υπάρχουν μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα έτσι υπάρχουν μικροί και μεγάλοι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

            Σε γενικές γραμμές μπορούμε να χωρίσουμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες σε κατηγορίες ανάλογα με δύο βασικά χαρακτηριστικά τους. Το ένα είναι ο όγκος της δεξαμενής αποθήκευσης και το άλλο το μέγεθος της επιφάνειας συλλογής της ενέργειας. Χωρίσαμε αυτές τις δύο αρχικές κατηγορίες για να μπορέσουμε να δώσουμε μία εικόνα για το τι θα χρειαστεί να κοιτάξει ο ενδιαφερόμενος αρχικά. Όσο το θέμα θα ειδικεύεται θα χωρίσουμε τους ηλιακούς σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο που συλλέγουν τον ήλιο , ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου ακόμα και με τον αριθμό ενεργειακών πηγών τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν. 
Μπόϊλερ ηλιακού θερμοσίφωνα

            Όσο αφορά λοιπόν την κατηγορία όγκου αποθήκευσης  οι επιλογές ποικίλουν , με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες να ξεκινούν από τα 80 L και να φτάνουν ακόμη και τα 350 L χωρητικότητας σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Συνήθως για τις ανάγκες ενός σπιτιού ένας ηλιακός από 100 έως 200 λίτρα καλύπτει. Μία μελέτη από την εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. σίγουρα θα σας εντάξει στην σωστή κατηγορία. Η παραπάνω επιλογή πρέπει να γίνει με γνώμονα τις ανάγκες του χώρου σας χωρίς υπερβολές μιας και μία πολύ μεγάλη δεξαμενή ίσως να μην έχει αρκετή ενέργεια ώστε να αποδώσει. Οι δεξαμενές είναι κατασκευασμένες από διάφορα μέταλλα , συνήθως από χάλυβα ή από χαλκό.
Συλλέκτης ηλιακού θερμοσίφωνα

            Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με το μέγεθος της επιφάνειας των ηλιακών συλλεκτών που διαθέτει το σύστημά μας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των συλλεκτών είναι ποικίλα. Άλλα έχουν καλύτερη απόδοση , μερικά έχουν καλύτερη αντοχή , σε κάθε περίπτωση η ποιότητα είναι σημαντική από την στιγμή που αποφασίζουμε ως προς την ποιότητα η ποσότητα κάνει την εμφάνισή της. Ανάλογα με την επιφάνεια που καλύπτουν οι πλάκες ενός ηλιακού προσαρμόζεται και η ενέργεια η οποία μπορεί να δεσμευτεί. Η επιφάνεια μετράται σε τετραγωνικά μέτρα , είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβει κάποιος ότι μία πλάκα 2,5 τ.μ. δεσμεύει περισσότερο ήλιο από μία των 2 τ.μ.

            Η μελέτη για το προϊόν που θα χρειαστείτε γίνεται από την εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. και τους συνεργάτες της. Αναλαμβάνουμε το πλήρες πλάνο από αρχή μέχρι τέλος , παρέχοντας πολύ δυνατές λύσεις σε εξαιρετικές τιμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου