Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Σύμμαχος για το Περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.


Μεγάλη ποικιλία ηλιακών συστημάτων από την delisenergy

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί στην ουσία ένα ενεργητικό σύστημα ηλιοθερμίας , με βασική ικανότητα την παραγωγή ζεστού νερού προς χρήση αλλά και παροχή ζεστού νερού το οποίο
μπορεί να υποβοηθήσει την θέρμανση , πάντα χρησιμοποιώντας ως πηγή ενέργειας τον ήλιο. Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας , με τον ήλιο να είναι από τα τελευταία δωρεάν πράγματα τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

            Η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα με τεράστια επίπεδα ηλιοφάνειας , κατά την διάρκεια ολόκληρου του χρόνου. Είναι επιβεβλημένο πλέον να υπάρχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας σε κάθε σπίτι , σε κάθε επιχείρηση σε κάθε δημόσιο κτήριο. Οι Μεσογειακές ειδικά χώρες , όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας.
Ηλιακός θερμοσίφωνας με έναν συλλέκτη

            Όσο και αν μας φαίνεται απλή η όλη διαδικασία λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα , η τεχνολογία εκμεταλλεύεται δύο φυσικά φαινόμενα για να φτάσει να παρέχει το ζεστό νερό που απολαμβάνουμε στην βρύση μας. Το πρώτο φαινόμενο είναι αυτό της αρχής του θερμοσίφωνου κατά την οποία επιτυγχάνεται φυσική ροή στην κυκλοφορία του νερού , δίχως να χρειάζονται αντλίες , πιεστικά και άλλα μηχανικά μέρη. Το δεύτερο φυσικό φαινόμενο έχει να κάνει με την θερμοκρασία του νερού. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας λοιπόν για να ζεστάνει το νερό που χρειαζόμαστε εκμεταλλεύεται το φαινόμενο του Θερμοκηπίου , το οποίο και αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.
Ηλιακός θερμοσίφωνας με 2συλλέκτες

            Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελείται από δύο βασικά κομμάτια. Το ένα κομμάτι είναι υπεύθυνο για την συλλογή της ενέργειας και αποτελείται από ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι συνθέτουν την επιφάνεια απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας. Το δεύτερο κομμάτι είναι το τμήμα αποθήκευσης του νερού το οποίο είναι υπεύθυνο για την συντήρηση του ζεστού νερού. Τα δύο αυτά μέρη μεταξύ τους συνδέονται με σωληνώσεις ενώ συνήθως το δοχείο αποθήκευσης διαθέτει και μία ηλεκτρική αντίσταση για την συντήρηση του ζεστού νερού ακόμα και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

            Η delisenergy θα βρίσκεται εδώ με σκοπό την ενημέρωση σας σχετικά με οποιαδήποτε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Θα σας παρέχουμε προτάσεις οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες σας εξοικονομώντας χρήματα για την τσέπη σας και προστατεύοντας το Περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου