Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Φροντίζουμε για το περιβάλλον το οποίο δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.


Φροντίζουμε τον πλανήτη μας όπως και το σπίτι μας

Οι εποχές φαίνεται να έχουν πλέον αλλάξει , κάτι το οποίο έχει επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς με τους οποίους έχει ενασχόληση ο άνθρωπος. Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και τα πάντα κινούνται 
σε τόσο υψηλές ταχύτητες που μόνο η καθημερινή ενασχόληση μαζί τους  και η έγκυρη πληροφόρηση μπορεί να μας κρατήσει σε τροχιά που να μας δίνει τον έλεγχο.

            Με τον όρο ενέργεια αποκαλούμε την δυνατότητα ενός συστήματος ή ενός σώματος να παράγει έργο. Κάθε φυσικό σύστημα πάνω στην γη είτε περιέχει είτε έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει μία ποσότητα ενέργειας. Ότι παρατηρούμε γύρο μας χρειάζεται αναγκαστικά ενέργεια για να συμβεί. Από το φαγητό που ετοιμάζουμε στο σπίτι μας μέχρι την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο απαιτεί ενέργεια. Όλα τα Φυσικά φαινόμενα από πίσω τους έχουν μία μορφή ενέργειας που ευθύνεται για αυτά.

Ο ήλιος τροφοδοτεί με ενέργεια όλο τον πλανήτη μας

            Στον πλανήτη μας η κύρια πηγή τροφοδοσίας ενέργειας είναι ο ήλιος. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί. Η ενέργεια έχει την ικανότητα να αλλάζει μορφή ποτέ όμως δεν χάνεται όταν αναφερόμαστε σε κλειστά συστήματα  , παραμένοντας σταθερή. 

            Η ενέργεια από την στιγμή που «κινεί» τα πάντα είναι λογικό να ανεβάζει το κοστολόγιο απόκτησής της. Όποιος καταφέρνει να την μετατρέπει σε χρήσιμες μορφές και να την παρέχει στους υπόλοιπους αυτόματα βλέπει τα κέρδη του να απογειώνονται. Το παγκόσμιο σύστημα είναι καλά στημένο με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Η ενέργεια πωλείται ακριβά ενώ παράλληλα ο τρόπος χρήσης της δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον. Οι ενεργειακές συνήθειες πρέπει να αλλάξουν αν δεν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη εξαιρετικά κοντά στην καταστροφή.
Η ενέργεια κινεί τα πάντα πάνω στον πλανήτη

            Η λύση στα παραπάνω είναι μία υπόθεση που δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολη στην εφαρμογή της. Όλα δείχνουν πως οι εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής ενέργειας είναι το μέλλον. Ο άνθρωπος αν και έχει βρει τον τρόπο δείχνει ακόμα μία ασύλληπτη αμέλεια προς το περιβάλλον αλλά και τον εαυτό του. Διάφορες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή , η αιολική , η γήινη είναι ήδη εύκολα εφαρμόσιμες η παιδεία μας όμως δεν τις περιέχει.

            Σκοπός της σελίδας delisenergy είναι οι παραπάνω τρόποι να γίνουν κομμάτι της ζωής όλων μας. Έχουμε προτάσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και να δείξετε τον σεβασμό σας απέναντι στην Φύση και το Περιβάλλον. Σας καλωσορίζουμε στην νέα μας προσπάθεια. Νέα μόνο με αυτή την μορφή καθώς η έρευνά μας και η εμπειρία μας πάει αρκετές δεκαετίες πίσω. Η ιστορική μας διαδρομή είναι συνεπής στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη , δίνοντας έμφαση στην παρακολούθηση των σύγχρονων τάσεων αλλά και τις εξελίξεις της τεχνολογίας στα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης καθώς και στα ηλιακά και μονωτικά συστήματα. Καλωσορίσατε !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου