Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Λαμπτήρες τύπου LED , τι κάνει την νέα τεχνολογία να ξεχωρίζει; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.


Λαμπτήρες LED - Η νέα τεχνολογία στις λάμπες
Οι λαμπτήρες τύπου LED αποτελούν το μέλλον. Σε μία εποχή στην οποία η ενέργεια αποτελεί πανάκριβο και πολύ συγκεκριμένο προϊόν , όλα συγκλίνουν στους τρόπους εξοικονόμησής της.
Πέρα του οικονομικού κόστους , η σπατάλη σε ενεργειακά αποθέματα κοστίζει στην Φύση και στο περιβάλλον. Ο άνθρωπος ανά τους αιώνες έχει δείξει το πλέον σκληρό και ανελέητο πρόσωπό του απέναντι στο ίδιο του το «σπίτι».

            Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση πως αποτελούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι της Παγκόσμιας κοινότητας. Θεωρούμε πως η αλλαγή μπορεί να επέλθει μόνο με οργανωμένες κινήσεις από πολυάριθμες ομάδες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει μιας και η πραγματική προστασία του Περιβάλλοντος μπορεί και επιβάλλεται να ξεκινήσει από τον καθένα μας ατομικά. Ο τρόπος θέρμανσης , η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στο χώρο μας , η ανακύκλωση , ακόμη και η λάμπα η οποία καίει αυτή την στιγμή στο χώρο σας , έχουν την δύναμη να αλλάξουν το μέλλον αυτού του πλανήτη.Επιστήμονες υπολογίζουν πως αν συνεχίσουμε με τέτοιους ρυθμούς η ζωή αυτού του πλανήτη είναι το πολύ 50 χρόνια ακόμη.

            Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στους εναλλακτικούς τρόπους χρήσης της ενέργειας. Φθηνή θέρμανση , ηλιακή ενέργεια , γεωθερμία , κτηριακή μόνωση είναι κάποιοι από τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια. Το σημερινό θέμα είναι βασισμένο στον φωτισμό του χώρου μας. Ακόμη και μια λάμπα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. έχει μία πρόταση και για τον τρόπο φωταγώγησης του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Η πρόταση αυτή έχει όνομα και λέγεται «Λαμπτήρας LED».

            Το LED μπήκε στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια και κερδίζει διαρκώς μέτρα στην αγορά λαμπτήρων. Αυτή την στιγμή αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση όσο αφορά την οικονομία , την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία της Φύσης. Έχετε την δυνατότητα να δείτε κάποια γενικά στοιχεία για αυτούς του λαμπτήρες καθώς και για τους προκατόχους τους εδώ.

            Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας LED είναι :

·         Η απόδοση , μιας και οι λάμπες LED παράγουν περισσότερο φως ανά watt ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.
·         Το χρώμα , μιας και εκπέμπεται φως συγκεκριμένου χρώματος χωρίς να χρειάζεται φίλτρα όπως οι υπόλοιπες τεχνολογίες
·         Το μέγεθος , είναι εξαιρετικά μικρά περίπου 2 mm κάτι το οποίο τους επιτρέπει να χωράνε παντού.
·         Η απόκριση , μία λάμπα LED έχει την ικανότητα να επέλθει σε κατάσταση πλήρους φωτεινότητας με ελάχιστα microsecond.
·         Το Ψυχρό φως , μιας και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες λάμπες , εκπέμπουν πολύ λιγότερη θερμότητα σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας. Είναι ιδανικές σε ευαίσθητα αντικείμενα και κατασκευές.
·         Ο χρόνος ζωής , την στιγμή που οι απλοί λαμπτήρες «ζουν» 750-1500 ώρες , μία λάμπα LED μπορεί να φτάσει ακόμη και 25.000 ώρες λειτουργίας.
·         Η αντίσταση σε κραδασμούς , είναι πιο ανθεκτικές από τις απλές λάμπες κατά την μετακίνησή τους , κάτι που δεν επιτρέπει φθορές.
·         Η εστίαση , μιας και έχουν την ικανότητα να εστιάζουν το φως σε μία συγκεκριμένη περιοχή.
·         Η τοξικότητα , μιας και δεν περιέχουν υδράργυρο , σε αντίθεση με τις λάμπες φθορισμού.

Έχουμε την δυνατότητα να σας ενημερώσουμε ακόμη περισσότερο σχετικά με τις λάμπες LED στο 6946 211061. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως μία τέτοια κίνηση αποτελεί κίνηση σεβασμού απέναντι στο Περιβάλλον αλλά και μία έξυπνη κίνηση για τον προϋπολογισμό της οικογένειά σας. Σας περιμένουμε!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου