Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Pellet VS Πυρήνας. Τι πρέπει να διαλέξω για το χώρο μου;


Pellet vs Πυρήνα
Οι ενεργειακοί καυστήρες , καυστήρες δηλαδή οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το πετρέλαιο , είναι συστήματα θέρμανσης που καίνε στερεά υλικά περισσότερο φιλικά για το περιβάλλον από το
πετρέλαιο. Οι τρεις βασικές ύλες καύσης τέτοιων καυστήρων είναι το ξύλο , το pellet και ο πυρήνας. Το σημερινό άρθρο αφορά μία «μάχη» - σύγκριση ανάμεσα σε δύο καύσιμα τα οποία μοιάζουν αρκετά σαν πρώτη ματιά , δεν έχουν όμως τόσο μεγάλο βαθμό συγγένειας.

            Ο λόγος για το pellet και τον πυρήνα. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να αναλύσουμε τον τρόπο χρήσης των δύο παραπάνω υλικών , να ζυγίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά τους και τέλος να δούμε τελικά πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι.
Πυρήνας ελιάς

            Πυρήνας λοιπόν ονομάζεται το κουκούτσι , το οποίο παίρνουμε  συνήθως από τον καρπό της ελιάς στα ελαιοτριβεία , το οποίο μετά από ειδική χημική επεξεργασία και αφού του αφαιρέσουμε όση περισσότερη ποσότητα λαδιού μπορούμε να το μετατρέψουμε σε καύσιμη ύλη. Τα ενεργειακά συστήματα τα οποία καίνε την συγκεκριμένη ύλη είναι ειδικά φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό. Δεν θα ρίξουμε ποτέ πυρήνα σε μία ξυλόσομπα ή σε ένα σύστημα για pellet. Το θετικό του πυρήνα είναι πως κατασκευάζεται από τα υπολείμματα ενός προϊόντος και δεν επιβαρύνει καθόλου το Περιβάλλον.
Pellet

            Το Pellet από την άλλη αποτελεί μία καύσιμη ύλη η οποία προέρχεται από υπολείμματα ξύλου ή από βιομάζα. Είναι μία καύσιμη ύλη η οποία χρησιμοποιεί άχρηστα υλικά για να κατασκευάσει κάτι εξαιρετικά χρήσιμο. Αποτελεί ένα βιολογικό προϊόν , πολύ φιλικό προς το Περιβάλλον. Η διαφορά του με τον πυρήνα είναι η διαδικασία επεξεργασίας του η οποία παρέχει ένα πιο καθαρό προϊόν , με μηδενική υγρασία , το οποίο καίγεται πλήρως αφήνοντας στάχτη ίση με το ένα τοις χιλίοις της ποσότητας την οποία καίμε. Στην ουσία είναι πεπιεσμένα υπολείμματα ξύλου με μεγάλη απόδοση κατά την καύση του. Πέρα αυτού είναι πολύ φθηνότερο από το πετρέλαιο.

            Τα δύο παραπάνω υλικά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους , ουσιαστικά όμως έχουν πολλές διαφορές. Το Pellet αποτελεί μία πιο καθαρή καύσιμη ύλη , κάτι που θα σας απαλλάξει από τον καθημερινό καθαρισμό. Ο πυρήνας από την άλλη έχει τέτοια σύνθεση σαν υλικό που δεν του επιτρέπει να καθαρίσει 100% από το λάδι. Αποτέλεσμα όλο αυτό να μεταφέρετε στον καυστήρα κάνοντας δύσκολο αλλά και επιτακτικό τον καθαρισμό του. Οι περισσότεροι καυστήρες πυρήνα διαθέτουν οριζόντια τούμπα , με αποτέλεσμα να κρατούν ακόμη περισσότερες ακαθαρσίες. Το ζήτημα είναι το ενεργειακό μας σύστημα να δουλεύει για εμάς και όχι εμείς για αυτό. 

Το Pellet χρειάζεται καθαρισμό πιο αραιά. Η EDIL KAMIN παρουσίασε έναν νέο καυστήρα Pellet ο οποίος διαθέτει τεχνολογία αυτοκαθαρισμού που του επιτρέπει να καθαρίζεται αυτόματα. Πρόκειται για έναν καυστήρα διαμερίσματος ο οποίος χρειάζεται συντήρηση μόνο μία φορά τον χρόνο , όπως δηλαδή και οι καυστήρες πετρελαίου που έχουμε συνηθίσει. Είναι ώρα να ξεχάσουμε λοιπόν τους καυστήρες παλαιότερης τεχνολογίας που ταλαιπωρούσαν καθημερινά. Πλέον μόνο τα θετικά κρατάμε από τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης. 

Η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. έχει σαν μοναδικό σκοπό να προτείνει λύσεις σε όλους εσάς , έτσι ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη λύση για το χώρο σας. Η θέρμανση αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας , πρέπει να είναι μία απολαυστική διαδικασία και όχι ένα βάσανο. 

Το άρθρο είναι μία προσφορά της εταιρίας ΔΕΛΗΣ Α.Ε. η οποία από το 1960 πιάνει τον παλμό της αγοράς και προτείνει τα καλύτερα για τους πελάτες της. Για επικοινωνία με την εταιρία μπορείτε να καλέσετε στο 6946 211061 , να επισκεφθείτε το www.delisenergy.gr ή το energeiakatzakia.blogspot.gr , όπου θα έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα , στην καλύτερη τιμή συνοδευόμενα πάντα με άριστη τεχνική υποστήριξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου